Besplatni treninzi za decu u pet gradova Srbije 1

Srbija je vodeća zemlja u Evropi po broju dece mlađe od 14 godina koja imaju dijabetes.

U želji da doprinose unapređenju zdravlja naših najmlađih sugrađana, kompanija Wiener Städtische osiguranje (WSO) je, drugu godinu zaredom, podržala projekat „Sportom protiv dijabetesa“ (TIP 1). Kako je fizička aktivnost važna u prevenciji nastanka i u kontroli ove bolesti, kroz ovaj projekat deci oboleloj od šećerne bolesti biće omogućeno da jednom nedeljno imaju besplatne sportske treninge u pet gradova u Srbiji. Od ove godine, podršku projektu dao je i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije (ZSMSRS) kroz besplatna testiranja za decu sa dijabetesom. Projekat će, šestu godinu zaredom, realizovati sportski klub Vašarište iz Kragujevca, koji je ujedno i inicijator projekta.

„U Srbiji od šećerne bolesti boluje više od 8,2 odsto stanovništva, a broj dece mlađe od 14 godina koja obolevaju od ove bolesti iz godine u godinu raste. Zato je naša kompanija odlučila da nastavi sa podrškom projektu „Sportom protiv dijabetesa“, u želji da pomognemo ovoj deci da se uz određene mere, savete i disciplinovan način života dalje razvijaju i odrastaju. Kroz ovaj projekat, mi smo omogućili deci oboleloj od dijabetesa da jednom nedeljno imaju besplatne treninge fudbala, badmintona i školicu sporta. Kao i prethodne godine, besplatni treninzi biće na raspolaganju deci u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, a od ove godine proširili smo projekat i na Niš i Čačak“, izjavila je Dragana Nerandžić, rukovoditeljka službe za marketing u WSO.

Pored besplatnih sportskih aktivnosti, organizovana je i edukacija dece i nastavnika u osnovnim školama o dijabetesu. U po dve osnovne škole u gradovima koji su obuhvaćeni akcijom, akcija će se uključivati u časove fizičkog vaspitanja. Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu sportomprotivdijabetesa.com, kao i na Fejsbuk stranicama facebook.com/sportom.protiv.dijabetesa i facebook.com/WienerStadtischeOsiguranjeSrbija.

Treninzi u pet gradova

Besplatni treninzi biće dostupni osnovcima u tri grada, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu, sa pauzama u toku školskog raspusta, i to na sledećim lokacijama: Beograd – badminton, u sportskom centru Slodes, Borska 92f i školica sporta u sportskoj akademiji Senjak, Andre Nikolića 29; Novi Sad – treninzi u Školici sporta OLEE, Novosadskog sajma 37 i sportskom centru Oaza, Bulevar Evrope 17; Kragujevac – školica sporta u sportskoj sali Prirodno matematičkog fakulteta, Ulica Radoja Domanovića 12. Od marta, treninzi će biti dostupni i mališanima u Čačku, a od aprila i u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari