Besplatni ultrazvučni pregledi dojke za Kragujevčanke 1Foto: V. G.

U subotu, 5. novembra, u Domu zdravlja Kragujevac biće organizovani besplatni ultrazvučni pregledi dojke za Kragujevčanke od 20 do 45 godina starosti.

Pregledi će biti obavljeni u specijalističko-konsultativnoj službi Doma zdravlja, na prvom spratu ATD-a, a zainteresovane Kragujevčanke mogu da se prijave preko Fejsbuk i Instagram stranice udruženja “Volja”, koje organizuje ovu akciju.

Pregled mogu da zakažu žene od 20 do 45 godina, u čijoj porodici je neko već imamo karcinom dojke, kao i žene koje nikada do sada nisu bile na ultrazvučnom skriningu.

U subotu će biti pregledano 20 žena, a preglede će obaviti lekari iz kragujevačkog Doma zdravlja.

Suzana Đorđević iz udruženja “Volja” je istakla da veliki broj Kragujevčanki ima svest o tome da treba da urade preventivne preglede.

– Javio nam se veliki broj žena. U subotu će biti pregledano 20, ali se nadamo da ćemo u saradnji sa Domom zdravlja u bliskoj budućnosti organizovati još ovakvih akcija, istakla je Đorđević.

Zamenica direktora Doma zdravlja Kragujevac prim. Dr Slavica Lončar je izrazila zadovoljstvo što ova ustanova pruža podršku udruženju “Volja”.

– Radićemo ultrazvučne preglede koji mogu da otkriju promene, odnosno tumor u ranoj fazi bolesti. To podrazumeva da će lečenje biti efikasnije, kraće i uspešnije, kao i da će rehabilitacija biti kraća i bez invaliditeta, istakla je Lončar.

Ona je dodala da će dva radiologa Doma zdravlja u subotu vršiti preglede sugrađanki prema rasporedu i terminima koje je napravilo udruženje “Volja”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari