Besplatno školovanje u Prizrenskoj bogosloviji 1Foto: Pixabay/Mesut Toker

Eparhija raško-prizrenska obezbedila je svim novim učenicima Prizrenske bogoslovije Sv. Kirila i Metodija, uključujući i one koji su već upisani, besplatno školovanje, udžbenike i internat, uključujući i upis škole za nove učenike.

„Iskreno se nadamo da će ovo biti dodatni motiv za mnoge roditelje da svoju decu, koja žele da započnu bogoslovsku školu, pošalju upravo u Prizrensku bogosloviju, čime će dati i veliki doprinos našoj Crkvi i Eparhiji s njenim vernim narodom, pošto je Prizrenska bogoslovija jedan od najvažnijih stubova crkvenog i narodnog života na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju episkopa raško-prizrenskog Teodosija.

U obnovljenoj Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija u Prizrenu 1. septembra treba da započne nova školska godina.

„Tridesetak djaka ove škole ujedno su i najbrojniji srpski stanovnici carskog grada u vreme školske godine i njihov dolazak predstavlja veliku radost za preostale Prizrence i celu Eparhiju raško-prizrensku“, naveo je Teodosije.

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine i dala je veliki broj crkvenih delatnika, arhijereja, sveštenika, monaha i profesora, koji su obeležili istoriju Srpske pravoslavne crkve u poslednjih 150 godina njenog postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari