Bez novoobolelih u četiri opštine Šumadijskog okruga 1Foto: Z.S.M.

Broj obolelih od kovida u Šumadijskom okrugu poslednje nedelje je u opadnju. Po najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac juče na ovom području uzorkovano 541 osoba od kojih je 38 bila pozitivna na virus kovid-19 (7,02 posto testiranih).

Najviše obolelih je u samom Kragujevcu 29 osoba, Aranđelovcu šestoro i Topoli troje. U opštinama Rača, Knić, Batočina i Lapovo nema novoobolelih.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je devet pacijenata a niko od njih nije na respiratoru. Sa lečenja od korone, prethodnog dana iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušten je jedan pacijenat.

Na ovom području juče je prvu dozu vakcine „fajzer” primilo je sedam osoba, dve drugu i petoro treću dozu, kao i dve osobe kinesko cepivo „sinofarm” koje su primile treću dozu vakcine.

Do sada se u Šumadijskom okrugu prvom dozom jednog od pet ponuđenih cepiva vakcinisalo 44,79 posto stanovnika, drugom 43,65 a trećom 26,28 a četvrtom 0,16 posto žitelja.

U samom Kragujevcu nešto je veći procenat vakcinisanih – 50,31 posto prvom dozom, 49,01 drugom, 29,39 trećom i 0,20 posto četvrtom dozom.

Od početka pandemije koronu je u Šumadijskom okrugu imalo 102.378 ljudi, a u samom Kragujevcu 71.298 osoba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari