Bez odluke u slučaju "Simić protiv Danasa"

Komisija Saveta za štampu nije uspela da se usaglasi po žalbi savetnika predsednika Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. Kako neko u ovom slucaju moze da bude uzdrzan. Bilo bi dobro da Danas ima i Savet citalaca pa da ih njih pita. Mislim da je Danas u svakom slucaju trebalo da objavi pismo g. Simica. Nacin na koji ga je novinarka kvalifikovala to mu svakako daje pravo. Po meni se Danas takvim neodmerenim stilom pisanja pomenute novinarke kompromitovao i preuzeo recnik poltickih tabloida. Zivot pojedinca i celog drustva su mnogo kompleksniji da bi zasluzili tako jednostavne kvalifikacije a pre svega prelakim koriscenjem pojma genocida. Par godina koliko pratim Danas, pomenuti tekst novinarke mi je bio najveci promasaj.

  2. Puna podrska najboljoj i najhrabrijoj novinarki "DANAS"-a.Istinito,ostro..najbolji textovi.Samo napred,Snezana!!!

  3. Pa onda su i komisija i kodeks besmisleni. A ko laze i kako laze vidi se ne samo prelistavanjem medija nego i donacijama koje na ovaj ili onaj nacin prima.

  4. Danas se "tesno" izvukao ali je objektivno i, mereno pre svega moralnim arsinima, ovaj spor izgubio. Clanci gosp. Congradin mogu biti objavljeni kao licni stav i sl. – i onda sve ok. Ako ih objavljuje kao novinar Danasa onda su to stavovi redakcije, a prvi je imperativ redakcije od nivoa i digniteta da ne popuje "meti" kako ce se braniti kad je vec namerno, jezikom pretezno preko ivice pristojnosti, "naciljana"

  5. Зашто каријере ко је гласао против? Вероватно су гласали и по бабу и по стричевима.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.