Bez preminulih od korona virusa, zaraženo još 69 osoba 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 69 novoobolelih od korona virusa, dok preminulih nema. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 11.523 pozitivna slučaja na virus, a preminulo je 245 osoba.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirano je 5.110 osoba od kojih je 69 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 257.242 ljudi.

Hospitalizovano je 466 pacijenata, a na respiratoru se trenutno nalazi njih 12.

Broj izlečenih pacijenata do sada iznosi 6.852, dok je stopa smrtnosti 2,13 odsto.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemija korona virusa u Srbiji došla do kraja i da je vreme da se ukinu mere.

Sednica Etičkog odbora Lekarske komore Srbije na kojoj bi bilo raspravljano o medijskim nastupima člana Kriznog štaba za suzbijanje bolesti kovid 19 Branimira Nestorovića, a koja je trebalo da bude zakazana prošle nedelje, odložena je do daljeg, saznaje Danas.

Pozitivan test na korona virus potvrđen je danas kod dve osobe iz Tutina, saopštila je kovid laboratorija „Kraguj“ Instituta za javno zdravlja Kragujevac.

Svetska zdravstvena organizacija je izdala ažurirano uputstvo u kojim državama predlaže ponovno održavanje masovnih događaja na otvorenom prostoru.

Niko ne može da isključi mogućnost novog masovnog obolevanja od korona virusa na jesen ili zimu, budući da je reč o klasičnom respiratornom patogenu, koji karakteriše izrazita sezonalnost, izjavio je član Kriznog medicinskog štaba Crne Gore Aleksandar Kujović.

Ministarstvo zdravstva Španije kaže da je protekao i drugi uzastopni dan, a da niko nije umro od bolesti KOVID-19 koju izaziva novi korona virus.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari