Biće vraćen novac studentima koji su već uplatili školarinu za master studije 1Foto: Stefana Savić

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će u novoj budžetskoj liniji uplatiti sredstva univerzitetima za odobrena budžetska mesta na master programima.

Tako će studentima koji su u školskoj godini 2018/2019 upisali master studije na nivou univerziteta na budžetu, a koji su već uplatili školarinu, taj novac biti vraćen početkom 2019. godine.

Kvalitetno visoko obrazovanje, kako navode u saopštenju, jedan je od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zbog čega se intenzivno radi na reformi te oblasti.

„U prethodnom periodu bila su odobravana i finansirana dodatna budžetska mesta na IT smerovima na visokoškolskim ustanovama. Ministarstvo će nastaviti sa ovom praksom i naredne godine i predlagaće budžetsko finansiranje za studije koje su u skladu sa potrebama tržišta rada. Imajući u vidu značaj visokog obrazovanja prethodna administracija MPNTR saglasila se sa povećanjem kvota na određenim smerovima, ali do sada nije bilo tehničkih mogućnosti da se obezbedi finansiranje budžetskih mesta na master programima na nivou univerziteta“, ističu iz ministarstva i poručuju da će ispuniti sve obaveze prema studentima i visokoškolskim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari