U Trstu je održan “Šesti spasovdanski turnir” u fudbalu u organizaciji Udruženja Srba “Vuk Karadžić” iz ovog grada. Okosnicu Sportskog i kulturno-umetničkog društva “Vuk Karadžić” čine članovi iz Braničevskog okruga, a najviše ih ima na radu u Trstu.

U dva dana turnira na četiri terena Sportskog kampa “Domio” odigrane su na desetine mečeva, a učestvovalo je šezdeset ekipa iz Austrije, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Republike Srpske, Makedonije, Italije i Srbije. Turnir je otvorio gradonačelnik Trsta gospodin Roberto di Pjaca.

Turnir je odigran po sistemu 6+1, a takmičilo se i deset ekipa najmlađeg uzrasta. Pobednik turnira je ekipa “Fero Batuto”, koja je u finalu pobedila ekipu “Kasidola”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Trieste Konstrukcioni”. Prvo mesto u kategoriji najmlađih zauzela je ekipa domaćina “Vuk Karadžić”, drugo “Makedonija”, a na trećem se našla ekipa “Srbija sport”.

Ovaj tradicionalni turnir okupio je više hiljada posetilaca, a potpredsednik društva Goran Jović i Dejen Cvejić kažu da su zakupljena dva hotela za smeštaj gostiju iz Evrope i da su pripreme za ovaj dogadjaj počele pre više meseci. U večernjim satima članovi KUD-a “Vuk Karadžić” priredili su kulturno-zabavni program, bilo je muzike uživo, a posebna atrakcija, pogotovo za strance, bio je bik na ražnju.

Predesednik udruženja “Vuk Karadžić” Vladimir Pržić je vrlo zadovoljan organizacijom i načinom na koji je ova manifestacija protekla i to bez najmanjeg incidenta. Po rečima Dejana Nikodijevića, čitavu organizaciju ovog zaista velikog događaja, koji u stvari predstavlja najveći skup srpske dijaspore u Evropi, udruženje “Vuk Karadžić” je iznelo slogom i volonterskim radom, a najavljen je i sledeći događaj “Guča na Krasu” od 5. do 14. jula kome će nastupiti “KAL”, DJ Stoner, Orkestar Elvisa Bajramovića, Dubioza kolektiv, Magnifico, Balkan Beat i Modena City Rablers, dok će Goran Bregović sa svojim orkestrom otvoriti festival 5. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari