Biljana Stojković najavila prijave protiv više od 200 osoba koje su joj pretile preko društvenih mreža 1Foto : FoNe/ Milica Vučković

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković najavila je danas podnošenje prijava protiv više od 200 osoba koje su joj pretile preko društvenih mreža kao i protiv onih koji po Beogradu lepe plakate uvredljive sadržine.

Ona je za Radio televiziju Vojvodine kazala da će te prijave “ biti podnete ovih dana“, ta da će ih, kako je kazala, biti „više od 200“.

Stranka Zajedno je ranije danas osudila pretnje smrću i proterivanjem iz Srbije njenim kopredsednicima – Biljani Stojković i Nebojši Zelenoviću zbog učestvovanja na nedavnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu na kojem je kritikovan način održavanja decembarskih izbora u Srbiji.

U saopštenju piše da su Stojković i Zelenović bili u delegaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“ i da su na tom skupu obavestili evroposlanike o „svim činjenicama izborne krađe Srpske napredne stranke (SNS)“ na decembarskim izborima u Srbiji.

Evropski parlament je tada u Strazuburu usvojio Rezoluciju kojom je pozvao na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage o neregularnostima na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.

Stojković je ocenila da usvajanje te rezolucije predstavlja „prvu veliku pobedu opozicije na medjunarodnom planu“.

Prema njenim rečima, do tada nije postojao tako oštro, temljeno i detljano opisan dogadjaj u Srbiji, odnosno „opis stanja antidemokratije i anticivilizacijskih i antidemokratskih načina vladanja “ predsednika Srbije Aleksandra Vučića „i njegove klike“.

„Dobili smo zaista veoma detaljan opis onoga što se dešavalo na decembarskim izborima, tokom kampanje, pre kampanje …“, kazala je Stojković.

To je, kako je rekla, “ zaista prvi put“ da se na tako oštar i direktan način Evropski parlament odredio prema onome šta se desilo u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari