zoran gavrilović foto medija centarZoran Gavrilović: Foto Medija centar

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da učešće predsednika Srbije, kao marketinškog aktera u okviru parlamentarnih izbora, krši Zakona o sprečavanju korupcije jer se narodni poslanici stavljaju u zavisan položaj prema predsedniku Republike.

BIRODI navodi da već dve godine ukazuje na ovo kršenje zakona, kao i da je na mešanje partijske i javne funkcije predsednika Vučića ukazala i posmatračka misija ODIHR-a u svom izveštaju iz 2020. kada je navedeno da je takvo ponašanje suprotno deklaraciji iz Kopenhagena iz 1990.

Direktor BIRODI-a Zoran Gavrilović predložio je ranije da Vučić ili povuče svoje ime iz naslova liste SNS ili podnese ostavku na mesto predsednika i bori se za mesto premijera.

U saopštenju se dodaje da su te njegove reči na televiziji Pink i Prva banalizovane i svedene na zahtev BIRODI da Vučić podnese ostavku, te se ocenjuje da je to spinovanje.

„Nijedna od dve navedne televizije nisu omogućile BIRODI-u da predstavi svoju incijativu.Ovakvo ponašanje je suprotno Pravilniku o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga zbog čega smo podneli prijavu REM-u, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari