BIRODI poručio REM-u da donese pravilnik: Vučić najavljen kao predsednik, ali govori o izborima 1Foto FoNet Ana Paunković

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da reguliše medijsko učešće i predstavljanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u izbornoj kampanji, navodeći kao primer njegovo jučerašnje televizijsko gostovanje u kojem je najviše vremena posvetio izborima mada je najavljen kao predsednik države.

U saopštenju BIRODI navodi da REM treba, shodno novousvojenim Zakonom o elektronskim medijima, da donese pravilnik ili uputstvo kako bi se to regulisalo.

„Navedenim pravilnikom ili preporukom potrebno je regulisati razdvajanje medijskog predstavljanja Aleksandara Vučića kada on govori kao predsednik Republike i kad on govori kao član Srpske napredne stranke kojoj je dao svoje ime za naslov izborne liste“, naveo je BIRODI.

Kako je napomenuto, bez postavljanja jasne granice između ova dva medijska predstavljanja Vučića, građani će biti izloženi medijskoj manipulaciji, odnosno mogu biti uvereni da se i na ovim izborima glasa za Vučića, jer je evidentno da Vučić vodi kamanju sa pozicije predsednika Republike za potrebe stranke čiji je član“.

BIRODI kaže da je u sinoćnjem televizijskom intervjuu TV Prva Vučić najavljen kao predsednik države a da je tokom njega govorio o temama i iznosio političke stavove kao osoba koja je svoje ime dala izbornoj listi SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari