Biševac: Nisam u sukobu interesa 1

Na poslednjem zasedanju gradskog parlamenta u Novom Pazaru opozicioni odbornici iz Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) ponovo su optužili novopazarskog gradonačelnika Nihata Biševca da je u sukobu interesa i da vrši „krivično delo tako što svakog meseca potpisuje naloge za isplatu kojim novac iz gradskog budežta prebacuje televiziji čiji je suvlasnik“.

Zbog ovoga je zatražena njegova ostavka. Biševac je na ove optužbe odgovorio odmah i za skupštinskom govornicom rekao da će ”početkom sledeće godine izaći iz vlasništva u RTV Novi Pazar i svojih 20 odsto akcija prepustiće ostaloj četvorici vlasnika“.

– Na ovaj korak sam se odlučio iz ličnih razloga, a ne zbog ovih učestalih optužbi iz opozicije. Ako sam za ovih šest meseci preko RTV Novi Pazar zloupotrebio i jedan dinar iz budžeta grada i opozicija to dokaže, istog sekunda ću podneti ostavku na mesto gradonačelnika – rekao je Biševac i dodao da nije u sukobu interesa jer „čim sam stupio na dužnost, prijavio sam Agenciji za borbu protiv korupcije svu imovinu, pa i vlasništvo 20 odsto akcija u RTV Novi Pazar, i nije bilo nikakvih problema. Slobodno kontaktirajte Agenciju i tražite im mišljenje da li sam u sukobu interesa“.

RTV Novi Pazar privatizovana je u avgustu prošle godine. Za 89.350 evra vlasnik je postao petočlani konzorcijum. Drugi zainteresovani za kupovinu tog medija zvanično je bio brat tadašnjeg muftije sandžačkog Muamera Zukorlića, ali je odsutao neposredno pred licitaciju. Tada a i sada se spekulise o razlozima odustajanja. U vreme kada je RTV Novi Pazar privatizovana, Biševac nije bio gradonačelnik, a ta medijska kuća na osnovu konkursa o projektnom finansiranju medija, od novembra prošle godine, mesečno dobija 4,2 miliona dinara iz gradskog budžeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari