Bivša predsednica opštine Grocka: Put do kuće Veljka Belivuka asfaltiran bez našeg znanja 1Foto: Sajt opštine Grocka

Bivša predsednica gradske opštine Grocka Živadinka Avramović izjavila je danas da je put do kuće Veljka Belivuka u Ritopeku, asfaltiran bez znanja čelnika te opštine.

Avramović je agenciji Beta kazala da taj put povezuje Smederevski put sa naseljem Ritopek i da spada u nekategorisane puteve koji su u nadležnosti lokalne samouprave.

„Put prema Ritopeku je 2020. godine asfaltiralo preduzeće ‘Srbijaput’ A.D, bez znanja nas iz opštine. Radi se o deonici od 4-5 kilometara, koja dobrim delom prolazi kroz njive i livade, što je u to vreme izazavalo proteste meštana“, kazala je Avramović.

Dragoljub Simonović, koji je na čelu opštine Grocka bio do 2019. godine, kazao je sinoć za „Slavija-info“ da je asfaltiranje puta do kuće Belivuka mogao da naredi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ili koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za opštinu Grocka Milosav Miličković.

„Čudno je da je taj put završen za par dana. Neko sa visokog mesta je to odlučio“, rekao je Simonović.

Avramović je navela da su se meštani bunili zašto put prolazi kroz nenaseljena mesta, i tražili su da se umesto te deonice asfaltira više naseljenih ulica u Ritopeku.

Na pitanje Bete, da li je bilo ko iz „Srbijaputa“ kontaktirao nadležne u opštini vezano za asfaltiranje lokalnog puta u Ritopeku, Avramović je kazala da nju ni bilo koga drugog u opštini, niko nije obavestio o tom projektu.

„Opština Grocka ni na koji način nije učestvovala u gradnji tog puta. Mi smo od građana, koji su se bunili, saznali da se gradi taj put“, istakla je Avramović.

Direktor „Srbijaputa“ Petar Živadinović kazao je Beti da nije upoznat sa gradnjom puta koji prolazi pored kuće Veljka Belivuka u Ritopeku.

Živadinović je rekao da će u toku dana saopštiti da li je i zbog čega „Srbijaput“ asfaltirao taj lokalni put.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka je uhapšena 4. februara, a prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića ta grupa je u Ritopeku mlela ljude i od ljudskog mesa pravila ćevape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari