Bivšem policajcu koji je pretio novinaru loznički sud produžio zabranu prilaska 1Foto: Privatna arhiva / Danas

Osnovni sud u Loznici, produžio je zabranu prilaska bivšem pripadniku MUP-a Srbije, da se sastaje, komunicira i prilazi dopisniku Večernjih novosti iz Loznice i Šapca Vladimiru Mitriću, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Kako je Danas ranije pisao, verbalni napad dogodio se početkom oktobra prošle godine, dok je Mitrić bio na novinarskom zadatku u Varoši Draginac kod Loznice.

Osumnjičeni se novinaru obratio pogrdnim rečima i dodao da „sa sigurnošću zna da će ga onaj ponovo prebiti“.

Inače, Mitrić već 17 godina ima obezbeđenje jer mu je, takođe bivši policajac, 12. oktobra 2005. godine, bejzbol palicom naneo teške telesne povrede u ulazu zgrade u kojoj je živeo, i za to delo je pravosnažno osuđen.

Za posledji verbalni napad, loznički Osnovni sud doneo je rešenje kojim se produžava mera određena rešenjem ovoga suda, 13. oktobra prošle godine, prema osumnjičenom bivšem šezdesetosmogodišnjem policajcu sa prebivalištem u Beogradu, protiv koga se kod Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Loznici vodi postupak zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Sud upozorava da se protiv bivšeg policajca može odrediti i teža mera, odnosno pritvor, ukoliko prekrši izrečenu zabranu.

Osumnjičenom je naloženo da se, u periodu od 8 do 12 časova svakog ponedeljka i petka, javlja u Policijsku upravu za grad Beograd PS Rakovica šefu smene, a kada boravi u Loznici da se javlja u lozničku policiju istih dana.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, odlučeno je da se ova izrečena mera produži do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari