Zbog verbalnog napada, bivšem policajcu zabranjen prilaz novinaru Večernjih novosti 1Foto: Privatna arhiva / Danas

Zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, Osnovni sud u Loznici, zabranio je bivšem pripadniku MUP-a Srbije da se sastaje, komunicira i prilazi dopisniku Večernjih novosti iz Loznice i Šapca Vladimiru Mitriću.

Kako je Danas ranije pisao, verbalni napad dogodio se početkom oktobra, dok je Mitrić bio na novinarskom zadatku u Varoši Draginac kod Loznice.

“Kada sam sa policijskim službenikom koji radi na mom obezbeđenju, ušao u restoran, jedan od prisutnih ljudi obratio mi se veoma pogrdnim rečima i dodao da „sa sigurnošću zna da će me onaj ponovo prebiti“, izjavio je tada Mitrić za Danas.

Inače, Mitrić već 17 godina ima obezbeđenje jer mu je, takođe bivši policajac, 12. oktobra 2005. godine, bejzbol palicom naneo teške telesne povrede u ulazu zgrade u kojoj je živeo, i za to delo je pravosnažno osuđen.

Za nedavni verbalni napad, bivšem pripadniku MUP-a, sudskim rešenjem naloženo je da se svakog petka i ponedeljka javlja policiji, a Osnovno javno tužilaštvo u Loznici predložilo je da mera zabrane prilaska traje do pravosnažnog okončanja sudskog postupka.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari