Bivši direktor Petnice saopštio ime osumnjičenog za seksualno zlostavljanje 1Foto: Petnica Promo

Bivši direktor Istraživačke stanice „Petnica“ Vigor Majić kazao je da je osoba koju desetine žena optužuju za seksualno zlostavljanje u toj obrazovnoj instituciji Branislav Savić, da je „Petnica“ raskinula radni odnos s njim 2017. godine, a da nadležni nisu želeli da taj slučaj obznane kako ne bi došlo do retraumatizacije žrtava.

On je za Njuzmaks adriju rekao da „Petnica“ nije zadržala ili brisala fotografije nagih devojčica koje je Savić navodno imao na računaru, uz ocenu da su one možda bile na njegovom privatnom, ne na službenom računaru.

Majić je rekao i da je osoba koja je 2017. godine prijavila seksualno nasilje tražila da se slučaj ne obznani, kako se žrtve ne bi retraumatizovale, da su oni poštovali njenu želju, ostavivši joj mogućnost da ga prijavi policiji.

„Ja Savića poznajem duže od svojih roditelja, imao sam filter pred očima, (nisam verovao) da je to osoba koja može da vrši seksualno nasilje. Od kada je (udaljen sa posla) on izbegava kontakte i komunikaciju sa svima. Čuo sam da je dolazio po svoje stvari u Petnicu“, rekao je Majić.

Prema njegovim rečima, pre 2017. godine kada je dobio „dobro argumentovanu žalbu“, Majić je kazao da je žalbu dobio 2014. godine.

„Bio sam poprilično slep za taj problem. Mi smo ga udaljili i naredne godine raskinuli ugovor s njim. To sam tada smatrao incidentalnim napadom i grubošću u ponašanju. Nisam poslušao savete kolega da treba da se reaguje drastično“, kazao je Majić.

Na navode da se seksualno zlostavljanje dešavalo od prve polovine 90-ih godina 20. veka, Majić je rekao da je Savić više puta ukoren zbog upotrebe alkohola i da je u tom periodu on bio i na ratištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari