Blace dobilo 3,6 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i zaštitu zemljišta 1Foto: FB/Opština Blace

Opština Blace je od ministarstva zaštite životne sredine dobila 3,6 miliona dinara za uklanjanje divljih smetlišta i za projekte zaštite zemljišta na području te opštine, kazali su danas agenciji Beta iz te lokalne samouprave.

Kako su naveli i opština Blace će za sprovođenje tih projekata iz budžeta izdvojiti 900.000 dinara.

Takođe su istakli da će, osim uklanjanja divljih smetlišta, sredstva biti usmerena i na saniranje zapuštenog zemljišta od koga će se napraviti uređene lokacije.

Ministarstvo zaštite životne sredine ove godine je odobrilo sredstva za uklanjanje divljih deponija u 34 lokalne samouprave, a za projekte zaštite zemljišta u 14 gradova i opština u Srbiji.

Za uklanjanje divljih deponija opredeljeno je 80 miliona dinara i još toliko za postavljanje video nadzora na tim delovima da se iznova ne bi čistile iste lokacije.

Kako je naglašeno, kamere će omogućiti i da se na osnovu prijava građana efikasnije rešavaju ekološki problemi.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine će ove godine sa 100 miliona dinara podržati i projekte sanacije devastiranog zemljišta na kome su bile deponije, erozivno zemljište ili klizišta, a po realizaciji projekata, građani će na tim mestima dobiti uređene površine.

Kako su istakli, rezultat svega ovoga biće više od 700 očišćenih deponija na celoj teritoriji Srbije za godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari