Blagojević: Za ugrožene poplavama izdvojeno 500 miliona dinara 1Marko Blagojević Foto: FoNet/ Kabinet premijera Slobodan Miljević

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević izjavio je da je počela isplata državne pomoći vlasnicima čiji su objekata oštećeni u poplavama i da je za tu namenu država izdvojila 500 miliona dinara.

Blagojević je na televiziji B92 naveo da je do izlivanja reka došlo u više od 60 opština, da je šteta na stambenim objektima zabeležena u četrdesetak, a da se 55 odsto oštećenih objekata nalazi u Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu i Rekovcu.

„Isplata nadoknada počela je dvadesetak dana nakon poplava, čim je počela procena štete. Kraljevo i Kragujevac su prvo isplaćeni jer su prvi završili procenu, i kako opštine budu završavale te procene tako će isplata državne pomoći teći. Za sada je 500 miliona dinara opredeljeno, ako bude trebalo i više će“, rekao je ministar.

Objasnio je da u zavisnosti od štete vlasnici dobijaju 200, 300, 400, 500 ili 800 hiljada dinara pomoći, što je znatno više nego ranije, jer su i cene građevinskog materijala i cene rada, kako je rekao „otišle u nebo“.

Blagojević je naveo da je prostor za zloupotrebe sveden na najmanju meru, jer postoji zakon i pravila, kao i kontrola pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari