Bodrožić (NUNS): Tužilaštvo da se oglasi i skine nacrtanu metu sa novinara KRIK-a 1Željko Bodrožić Foto: BETA/ MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je da su večeras mediji pod kontrolom vlasti „pokrenuli zaumnu i veoma opasnu akciju povezivanja nezavisnih i profesionalnih novinara sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ne bi li sa državnih funkcionera skinuli odgovornost za nastanak, jačanje i zlodela ove i drugih kriminalnih grupa koje su se poslednjih godina namnožile u Srbiji“.

„Informacije Televizije Pink i režimskih tabloida o vezama istraživačkog portala KRIK i Belivuka su besmislene konstrukcije i u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK-a. Ali, veliki je problem što su velikom broju građana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži i zato je bezbednost naših hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena“, naveo je Bodrožić u pisanoj izjavi.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je večeras da se opet našla na meti provladinih medija koji pokušavaju da je diskredituju.

Predsednik NUNS-a je dodao da očekuje da se državna tužiteljka Zagorka Dolovac i postupajući tužilac u predmetu Mladen Nenadić pod hitno oglase i skinu nacrtanu metu sa novinarki i novinara KRIK-a.

„Ali i (da) upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa“, poručio je Bodrožić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari