Bor: Četiri radnika zadobila lakše povrede u sukobu sa grupom lopova 1Foto: D. Majstorović (Arhiva)

U sukobu sa grupom od oko 40 lopova lakše su povređena četiri radnika firme Inex plus koja obezbeđuje imovinu kineske kompanije Ziđin Bor Copper, rekli su danas u Ziđinu.

Oni su sa deponije tog preduzeća sinoć oko 21.30 pokušali da ukradu sirovinu koja je sadržala 90 odsto bakra.

Obezbeđenju su se vrlo brzo pridružile i dve policijske patrole, pa je grupa počela da beži.

Bežeći preko starog borskog jalovišta naleteli su na radnika Ziđina Radeta Spasojevića, nadzornika u Borskoj flotaciji, koga su pretukli i pobegli.

Prema dobijenim informacijama, njemu su lopovi zadali nekoliko udaraca u glavu i stomak. Ustanovljeno je da je zadobio nekoliko hematoma na glavi i naprsnuće rebra, ali se oseća dobro i nakon zbrinjavanja u borskoj bolnici pušten je kući.

U Ziđinu navode da će kompanija svoju imovinu zaštititi izgradnjom zida visine dva metra, pa će u prekršajnom smislu prelaženje ili rušenje takve prepreke imati durgačiji formalno-pravni status, odnosno takvi pokušaji biće u kategoriji krivičnog dela.

Pored toga, kazali su dalje u Zđin, instaliraće se najsavremeniji video nadzor i osvetliće i najzabačenije delove kompanije.

Inex plus je odmah o ovome obavestio policiju, a Ziđin tužilaštvo i rudarsku inspekciju.

Rukovodilac Službe obezbeđenja Inex plusa Željko Colić kazao je da je ovo samo jedan u nizu ovakvih događaja.

Prošle godine bilo je 25 napada na obezbeđenje, a ove 17, ali je pre nekoliko meseci jedan radnik obezbeđenja veoma ozbiljno povređen kada je zadobio frakturu lobanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari