Bor: Završena kontrola stabilnosti tavanice u zatvorenim bazenima 1Foto: bor.rs

Tavanica u zatvorenim bazenima je stabilna i u dobrom stanju i bazeni su bezbedni za korišćenje ustanovljeno je nakon izlaska na teren građevinskih inženjera, koji su kontrolu objekta izvršili na zahtev lokalne samouprave. Borska lokalna samouprava saopštila je da će biti postavljena zaštitna mreža kako bi se plivači osećali bezbednije,

Nakon što je u gradu i na društvenim mrežama odjeknula vest da se na zatvorenim bazenima Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ urušava deo tavanice, na teren su izašli građevinski inženjeri i tom prilikom ustanovljeno je da su bezbedni za korišćenje, saopštili su nadležni iz lokalne samouprave.

-Na sastanku sa sportskim klubovima došli smo do zajedničkog rešenja da se postavi zaštitna mreža da bi se plivači osećali bezbednije i kako bi se vratili svojim aktivnostima. Da su bazeni bezbedni za korišćenje dokaz je i skoro održan Međunarodni Koper kup koji je okupio preko 200 plivača – kazao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Prema njegovim rečima, ove godine kreće prva faza izgradnje akva parka i prema planu, tim radovima biće obuhvaćeni i zatvoreni bazeni.

Ideja je da se zagrevanje vode na zatvorenim bazenima postigne uz pomoć toplotnih pumpi što će plivačkim i vaterpolo klubovima omogućiti treniranje tokom cele godine a ne samo u zimskim mesecima, navode nadležni.

Zatvoreni bazeni u Boru neće raditi do nedelje, 12. marta zbog priprema za Međunarodni vaterpolo turnir, nakon čega će raditi uobičajeno: radnim danima od 15 do 19 časova, a vikendom od 11 do 19 sati.

-Temperatura vode u velikom i malom bazenu je 27,4 stepena. Radi bezbednosti kupača obezbeđen je i dovoljan broj spasioca. Kontrola ispravnosti vode vrši se jednom nedeljno a potvrda od strane Zavoda za javno zdravlje „Timok“ pokazuje da je ispravna za kupanje. Cena karte je 150 dinara – rekla je Bojana Dlbokić Dubočanin, direktorka Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari