Borović: Pravosudni i policijski sistem u Srbiji „razvaljen“ 1Foto: Medija centar

Advokat Borivoje Borović gostovao je u emisji „Među nama“ na televiziji Nova u kojoj je komentarisao dešavanja vezana za suđenje u slučaju „Jovanjica 1“, koje je privuklo veliku pažnju javnosti, posebno svedočenje inspektora Dušana Mitića pred Specijalnim sudom.

Borović je na samom početku istakao da se radi o izjavi kvalifikovanog svedoka, odnosno svedoka koji se razume u ta dešavanja, prenosi Nova.rs.

„Tužilaštvo je automatski moralo formirati predmet. Mislim da ti ljudi iz Četvrtog odeljenja nisu naišli na razumevanje. Zbog toga su ćutali i čekali javnost. Kako medijsku, tako i sudsku da objasne od koga su sprečavani, ko je sve izvršio krivična dela. To je jedna ozbiljna optužba“, istakao je pravnik.

On je ocenio da je pravosudni i policijski sistem u Srbiji „razvaljen“, i da se zbog toga nije moglo očekivati da neko pokrene postupak.

„Ne vidim razlog zašto je upotrebljen ceo aparat u Skupštini, u Vladi da brani Koluviju. Očigledno je da se radi o državnom projektu. Ne znaju kako da iz toga izađu, u ovoj diktaturi koja vlada ne sme ni jedno tužilaštvo, pa čak ni sudsko veće da reaguje“, naglasio je Borović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari