Borović: Režimski advokat stavlja suđenje Hrkalović pod kontrolu 1Foto: Medija centar

Sudski postupak protiv bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović počeo je da proizvodi naslove i pre formalnog početka.

U toku jučerašnjeg dana najpre se pojavila vest koju su objavili portal nova i Birn, da su branioci Dijani Hrkalović otkazali punomoćje, a potom i vest da će je na sudu zastupati Vladimir Đukanović, član Srpske napredne stranke i predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe u odlazećem sazivu.

Ovim obrtom drastično su opale šanse da će suđenje Dijani Hrkalović početi sutra kako je bilo planirano, pošto će Đukanović, gotovo izvesno, tražiti odlaganje kako bi se upoznao sa predmetom. Ovu pretpostavku Danas nije mogao da potvrdi pošto nije uspeo u toku jučerašnjeg dana da stupi u kontakt sa Đukanovićem.

Postupak protiv Hrkalović biće treći medijski atraktivan predmet u kratkoj advokatskoj karijeri Vladimira Đukanovića – zastupao je Andreja Vučića u parničnom postupku protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, a istovremeno je deo tima odbrane Predraga Koluvije, vlasnika privrednog dobra Jovanjica.

Za advokata Borivoja Borovića promena branioca nije predstavljala iznenađenje.

– Ako se sagledao čitav scenario po kojem je ova slučaj tekao, od saslušanja, hapšenja, puštanja i ponovnog hapšenja, delovalo mi je da ovako nešto može da se desi. Angažovanjem režimskog advokata ovaj predmet se stavlja pod kontrolu, a Hrkalović u samom začetku sprečava da govori, navodi Borović.

Ovaj, kako ga je nazvao, skandal u domaćem pravosuđu, prema Borovićevim rečima samo nastavlja niz problematičnih pojava.

– Izvršna vlast pronalazi različite načine da se meša u posao pravosudnih organa. To može da bude komentarima predsednika Srbije o dužini pritvora Predraga Koluvije, lažnim krivičnim prijavama koje protiv braće Vučić podnosi gradonačelnik Novog Sada ili nalozima da se hapse Mišković, Kosmajac iil neko treći, kaže Borović.

Dijana Hrkalović se tereti za trgovinu uticajem zbog sumnje da je naložila nekadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću da ne dostavi tužilaštvu izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka. Ona se sumnjiči i da je naložila brisanje snimaka razgovora u kojima je ubijeni advokat Dragoslav Ognjanović govorio o njoj, ali i da je naložila stavljanje na mere kriminalca Darka Eleza, sa ciljem da tako onemogući druge službe da nadlgedaju Eleza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari