Borski okrug: U blagom padu broj aktivno zaraženih 1FOTO: J.B. K.

Izuzev u Boru, u preostale tri lokalne samouprave Borskog okruga, prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova, aktivno zaraženih je manje nego dan ranije. Aktivno pozitivnih je 1.079 i nešto više od polovine njih je u Boru. U dve bolnice koje su u kovid režimu hospitalizovan je 71 pacijent sa težom kliničkom slikom.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su u Boru evidentirana 43 novoinficirana korona virusom, oporavilo se 40 obolelih, jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije  i na teritoriji grada je 587 aktivno zaraženih. U odnosu na juče objavljene podatke, povećao se broj hospitalizovanih na kovid odeljenju borske Opšte bolnice u kojoj je zbrinuto 44 bolesnika, šest više nego juče. Dvostruko više je kontrolnih nego prvih pregleda u kovid ambulantama u kojima je juče obavljeno 56 prvih i 96 kontrolnih pregleda.

Još 16 Negotinaca starih od 35 do 81 godine pozitivno je na korona virus i oni čine 17,8 odsto juče testiranih. Sa novozaraženima u negotinskoj opštini je 255 aktivnih slučajeva. U negotinskom Zdravtsvenom centru na kovid odeljenjima smešteno je 27 pacijenata sa bronhopneumonijom, a juče je u kovid ambulanti evidentirano 33 prva i 20 kontrolnih pregleda, saopštio je opštinski Štab za vanedne situacije.

Prema najnovijim podacima kladovskog Zdravstvenog centra u ovoj je opštini registrovano sedam novoobolelih, a kako se od virusne infekcije oporavilo 15 bolesnika sada je aktivno zaraženo 125 bolesnika, osam manje nego prethodnog dana. Od početka epidemije korona virusom je zaraženo 2.250 osoba, do sada je izlečeno 2.042 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 83 pacijenta.

I u majdanpečkoj opštini je, prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, broj aktivno zaraženih u padu. Juče je testirano 59 osoba, a pozitivno na virus korona bilo je 13,od 70 obavljenih pregleda u kovid ambulantama 13 je bilo prvih, a 57 kontrolnih pregleda. Od 112 aktivno zaraženih, petoro manje nego po prethodnom izveštaju, u kovid bolnicama je hospitalizovano 20 pacijenata. U četvrtom talasu je korona virusom inficirano 307 osoba, izlečeno je 186 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je devet pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari