Borski okrug: Za samo dva dana broj kovid bolesnika uvećao se za trećinu 1Foto: J. B. K./Danas

Prema danas objavljenim podacima nadležnih institucija na teritoriji Borskog okruga je 397 kovid bolesnika, u ponedeljak ih je bilo 270. Na kovid odeljenjima bolnica u Boru i Negotinu hospitalizovano je 49 pacijenata. Smrtnih ishoda nije bilo, a među zaraženima su sve starosne populacije.

Na teritoriji grada Bora broj kovid bolesnika premašio je stotinu. Gradski Štab za vanredne situacije objavio je da je zabeleženo 75 novih slučajeva inficiranja i da su na teritoriji grada evidentirane 134 obolele osobe.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima zbrinuto 25 bolesnika. Samo bolesnik manje je hospitalizovan na kovid odeljnjima Zdravstvenog centra Negotin. Svima je dijgnostikovana bronhopneumonija.

Skoro je izjednačen broj otpusta i prijema na kovid odeljenja, u protekla dva dana na lečenje je primljeno šest, a otpušteno pet, a jedan pacijent transportovan je u tercijarnu ustanovu na dalje lečenje.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin, saopštio je, takođe, da je u minulih 48 sati 14,4 odsto testiranih bilo pozitivno na virus, a 27 novozaraženih uzrasta su od godinu do 91 godine. Korona virusom inficirano je i četvoro dece do deset godina.

Na teritoriji negotinske opštine Negotin je 116 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Dvocifren je i broj novoinficiranih u kladovskoj opštini, gde je prema podacima Zdravstvenog centra, prisustvo virusa potvrđeno kod 22 osobe.

Samo je sedam dana bilo dovoljno da se broj kovid bolesnika sa 17, koliko je bilo 5. januara, poveća na 69.

Svakodnevno se uvećava i broj obolelih od kovida u majdanpečkoj opštini koja sada ima 78 obolelih.

Od 6. januara, od kada u Domu zdravlja Majdanpek računaju peti talas, korona virusom su inficirane 52 osobe. Tokom jučerašnjeg dana pozitivno na virus bilo je 13.

Raste i broj poseta kovid ambulantama, juče su pregledana 54 bolesnika, kod dva je dijagnostikovana upala pluća.

U kovid bolnicama van Majdanpeka su na lečenju četiri bolesnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari