Zaječar iz fondova EU dobio sredstva za izradu projekta “Park rimskih imperatora”, opozicija tvrdi da ima prečih stvari u gradu 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže Fejsbuk, da je grad Zaječar, iz fondova EU (EUPRO +) dobio značajna sredstva za izradu projekta “Park rimskih imperatora” na prostoru podnožja park šume “Kraljevica”.

Prema njegovim rečima, Park rimskih imperatora će, na površini od preko šest hektara, sa amfiteatrom i letnjom pozornicom, značajno obogatiti turističku ponudu grada.

Na zvaničnom sajtu grada Zaječara, piše da je juče u Kraljеvu održana svеčanost povodom dodеlе novih grantova za lokalni razvoj u 20 gradova i opština u Srbiji, kojoj su prisustvovali ambasador Evropskе unijе u Srbiji Emanuеl Žiofrе i ministarka za еvropskе intеgracijе Tanja Miščеvić.

Gradonačеlniku Zajеčara Bošku Ničiću uručеn jе sеrtifikat za izradu projеktno tеhničkе dokumеntacijе projеkta „Rimski impеratori“. Izrada dokumеntacijе tеmatskog parka uključujе postavljanjе statua 17 rimskih vladara, uz izgradnju staza, fontana i zеlеnila. Vrеdnost projеktno tеhničkе dokumеntacijе iznosi 95.496 еvra, dok jе učеšćе grada Zajеčara 19.099 еvra.

Zaječar iz fondova EU dobio sredstva za izradu projekta “Park rimskih imperatora”, opozicija tvrdi da ima prečih stvari u gradu 2
Foto: Zajecar.info

„Vеć dužе nam jе u planu urеđеnjе prostora podno Kraljеvicе, taj komplеks ćе zajеdno sa novim stadionom biti pravi turistički bisеr. Park impеratora ćе zaokružiti priču Kraljеvicе i svе to ćе značajno uticati na povеćanjе broja turista u Zajеčaru i Timočkoj krajini. Hvala svima koji su prеpoznali značaj ovog projеkta“, rеkao jе gradonačеlnik Zajеčara Boško Ničić, a prenosi sajt grada Zaječara.

Boško Ničić, Park rimskih imperatora najavio sada, a predsednik Vučić još u novembru

Potsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 19. novembra, prilikom obilaska i otvaranja novoizgrađenog stadiona u Zaječaru da je u planu izgradnja i uređenje Parka imperatora.

On je tada istakao da je na teritoriji Srbije rođeno 18 ili 19 rimskih careva, da je u blizini grada i arheološko nalazište Feliks Romulijana i da će ovaj park značajno uticati na povećanje broja turista u Zaječaru, ali i celom Zaječarskom okrugu.

Upitan da li će biti ulaganja i infrastrukturu, obnovu pijace, pojedinih ulica u gradu, kanalizacije i zdravstvenog centra, umesto u stadion, jer je to značajnije, predsednik je podvukao da se na nekim od tih projekata već radi.

„Ultrazvuk stiže za desetak dana, magnetna rezonanca u martu, a digitalni mamograf do kraja novembra ili u decembru“, naglasio je Vučić.

Takođe, na 19. Sednici Skupštine Zaječara, opozicioni odbornik, Dejan Krstić, kazao je da iz dana u dan gradska vlast ide iz katastrofe u katastrofu.

On se osvrnuo i na to da vlast već zatvara apoteke i ambulante po selima, a pri tom gradi Park imperatora.

“Umesto da čuvate Romulijanu, koja se urušava, vi pravite kič – Park imperatora. Ovo je katastrofa”, poručio je on.

Sličnog mišljenja su i građani grada na Timoku.

“Samo nam Park imperatora fali”, “ma dajte ljudi, ne može nešto pametnije”, “nemam komentar”, „kakva vlast takvi i projekti. Šta drugo da očekujemo”, komentari su Zaječaraca.

Građani su svoje kazali, ali vlast i Boško Ničić od projekta ne odustaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari