Božo Prelević o ugroženosti inspektora Milenkovića i Mitića: Egzekutora ima dovoljno, a i novi se obrazuju na stadionima 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su razotkrili aferu Jovanjicu, od sinoć čuvaju pripadnici Specijalne antiterotističke jedinice. Time je vlast potvrdila da su im životi ugroženi i da se, kako je Milenković ranije saopštio preko advokata, planira njihovo ubistvo.

Advokat Božo Prelević ističe za Danas da je SAJ ozbiljna jedinica, ali i da je bez tog obezbeđenja jasno da su inspektori ugroženi jer su otkrili ono što je država preko svojih obaveštajnih agencija čuvala, “primajući platu od građana Srbije da ih od mafije čuvaju”.

– Sve što se mediski dešava prema inspektorima je vid pritiska i zastrašivanja jer vlast spašava golu kožu od neprijatnog svedočenja. Rekao bih da su ovog puta naleteli na čvrst orah. Egzekutora ima dovoljno a i novi se obrazuju na stadionima pod budnim okom vlasti – ističe Prelević.

On dodaje da je to tužna priča o raspadanju institucija jedne zemlje pred očima ravnodušnih građana.

– “Zlatno doba” je glibava mutna bara u kojoj najveću podršku građana ima vlast koja štiti narko dilere a ugrožava policajce, sudije i tužioce, i čudi se što su im deca na narkoticima. Kao i onaj što vozi u suprotnom smeru u najbržoj traci na autoputu, tako i vozač ove nesrećne države koja hita ka samouništenju preko svojih medija pravi selfi o samoubistvu cele nacije – zaključuje Prelević.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić izjavila je danas da je dodelom obezbeđenja MUP priznao da su inspektori ugroženi i da im je život u opasnosti.

Prema njenim rečima, to je poruka i poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću koji brani prvooptuženog u slučaju Jovanjica, Predraga Koluviju.

„To je poruka svim zlonamernim ljudima iz režima koji su sve vreme govorili da inspektori lažu, sada su dokazali, čak i ovakav demontirani MUP, da su ineptkori bili u pravu. Čestitam i svojim kolegama, a naročito građanima Srbije koji nisu dozvolili da ovaj slučaj ostane ispod radara“ kazala je Tepić.

Pozvala je građane da se okupe ispred Specijalnog suda u devet sati u sredu, kako bi pružili podršku inspektoru Isakovu, koji treba da svedoči.

Tepić je juče rekla da će od Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, tražiti da se poslanicima dostavi iskaz inspektora Slobodana Milenkovića u kojem on navodi da mu se zbog svedočenja u postupku „Jovanjica“ sprema likvidacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari