Zbog navoda o pripremanju likvidacije, neizvesno svedočenje inspektora Milenkovića 1foto FoNet Aleksandar Barda

Pre dva dana inspektor Slobodan Milenković je drugi put obavestio nadležne organe da se njemu i njegovom kolegi Dušanu Mitiću sprema likvidacija. Sve ovo se dešava nekoliko dana nakon njihove smene, i nekoliko dana pred najavljeno svedočenje Milenkovića i njegovog kolege Milana Isakova. Kako N1 piše Isakov će svedočiti naredne nedelje, ali je za sada neizvesno da li će se tada pred sudom pojaviti i Milenković.

Inspektor Slobodan Milenković hitno traži od nadležnih fizičku zaštitu. Zašto? Ima informaciju od kredibilnog izvora da je jedan narko klan prihvatio da ga likvidira. On je nadležne obavestio ko su šefovi tog klana, a ko potencijalni realizatori. Milenković je predao fotografije osobe dok snima pojedine objekte pogodne za likvidaciju. Sumnja se da je ta osoba iz državnih struktura. Isti plan važi i za inspektora Dušana Mitića, saznali smo od Zdenka Tomanovića, advokata dvojice inspektora.

I sve ovo dešava se samo nekoliko dana nakon što su Milenković i Mitić rešenjem kabineta ministra policije preraspoređeni na nove pozicije van Odeljenja za borbu protiv droga. Predsednik na ovo kaže da se time nije posebno bavio.

„To je regularan posao kojim se bavi MUP, planiranjem i sistematizacijom. Oni imaju svoje pravilnike na osnovu kojih deluju i analiziraju rezultate, ko je koliko učinio u borbi protiv droge, ko koliko nije. Smejem se vašim pokušajima medijskim da od poštenih ljudi napravite narko dilere, a da narko dilere pretvarate u poštene ljude“, govori Vučić.

Inspektorima je ponuđena zaštita Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata, čiji je načelnik Marko Kričak, blizak ministru policije Bratislavu Gašiću. Takvu zaštitu su odbili, a odgovor zašto možda se može shvatiti iz svedočenja inspektora Mitića u postupku „Jovanjica“.

„Ja mislim da je Bratislav Gašić životno zainteresovan za smenu Milenkovića. Evo, reći ću vam, poslednji u nizu pritisaka je bilo vrlo čudno ponašanje nekadašnjeg pravnog zastupnika Koluvije, Zore Dobričanin, gde ona prvog dana kada je došla rekla – šalje me vrh države. To je ista osoba koja sada Milenkovića zove i prenosi određene poruke, kao što je – neka prihvati mesto koordinatora ili ne znam koje mu se nudi, biće to OK mesto, bitno da je živ, bitno da nema nikakav postupak. Na to je Milenković rekao – a izvini, ko ti to Zoro govori – pa vrlo poverljivi ljudi. Na kraju se došlo do toga da su to prvi čovek beogradske policije Veselin Milić i Marko Kričak sa kojim ona ima komunikaciju, koji je vrlo blizak sa Bratislavom Gašićem, pa je Boban rekao – je li ovo neka forma nove pretnje“, rekao je tada on.

Za 6. i 8. septembar zakazana su ročišta u postupku Jovanjica 1 na kojima bi trebalo da svedoče inspektori Milan Isakov i Slobodan Milenković.

Kako N1 saznaje Milan Isakov će svedočiti, ali je još uvek neizvesno da li će se baš u ovim terminima pojaviti i Milenković, s obzirom na to da je i dalje na bolovanju, zbog prirode zdravstvenih problema. Svakako svedočenje Isakova će biti posebno značajno, jer je upravo on sa Milenkovićem 13. novembra 2019. zbog bahate vožnje zaustavio automobil u kom se nalazio Koluvija, koji se predstavio kao kolega i pokazao službenu legitimaciju za koju je veštačenjem utvrđeno da je lažna. I ne treba zaboraviti da je Milan Isakov sa još jednim kolegom u oktobru prošle godine bio uhapšen i u pritvoru proveo 30 dana zbog sumnje u zloupotrebu položaja i da su maltretirali dve osobe. Mediji su tad pisali da su vrhu policije i Sektoru unutrašnje kontrole nekoliko nedelja pre njihovog hapšenja stigla obaveštenja da se traže razlozi da se uhapse bar neki pripadnici Četvrtog odeljenja, kojim je tada rukovodio Slobodan Milenković, koji je razotkrio „Jovanjicu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari