Božo Prelević: Ispitati samoubistvo u policijskoj stanici u Srbobranu 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Činjenica samoubistva u policijskoj stanici je samo indicija koju valja ispitati, pre svega da li je samoubistvo ili ubistvo, a zatim ako je samoubistvo da li ima uticaja i navođenja, pretnji i zastrašivanja ili je autonomno radnja preminulog, kaže za Danas advokat Božo Prelević, povodom samoubistva koje je počinio muškarac u policijskoj stanici u Srbobranu.

Prema saznanjima Danasa od izvora iz MUP-a muškarac koji je izvršio samoubistvo 6. maja bio je zadržan po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu je za Danas potvrdio da je PU Novi Sad pismenim putem obavestila OJT u Novom Sadu. Međutim, portparol je izjavio da je ovo tužilaštvo obavešteno o događaju samo zato što je muškarac zadržano po njihovom nalogu jer je krivično delo za koje je osumnjičen izvršeno na teritoriji za koje je nadležno to tužilaštvo.

Prelević ističe da bi tek nakon ispitivanja svih okolnosti moglo da se govori o tome čija je to odgovornost, dodajući da i kod samostalne odluke postoji pitanje da li je policija to mogla pretpostaviti i sprečiti ili ne.

– Bez podrobnih okolnosti teško je dati sud. Svakako bi telo trebalo poslati na obdukciju i pribaviti iskaze i snimke sa kamera – poručio je Prelević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari