Božović podneo žalbu Senatu Univerziteta u NS zbog Martinovića 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Nekadašnji poslanik Demokratske stranke Balša Božović podneo je žalbu Senatu Univerziteta u Novom Sadu na odluku Etičke komisije Pravnog fakulteta u Novom Sadu kojom je zaključeno da je, kako se Božović izrazio, „u redu što je funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović plagirao svoje radove“.

Božović je u pisanoj izjavi naveo da su „desetine stranica sa Martinovićevim „plagiranim radovima izbrisane iz elektronskih izdanja Zbornika radova Pravnog fakulteta“.

On  tvrdi da se to dogodilo dan nakon što je objavio da je Etička komisija Pravnog fakulteta u Novom Sadu zaključila „da je u redu što je Martinović plagirao svoje radove, jer je to učinio pre 2010. godine, kada nije postojao Kodeks o akademskom integritetu na tom fakultetu“.

Osim žalbe, Božović je zatražio od uredništva Zbornika radova da mu dostavi odluku kojom su „Martinovićevi plagirani radovi izbrisani iz elektronskog izdanja Zbornika“.

Božović je istakao da postoje dve mogućnosti kada je u pitanju „brisanje Martinovićevih radova“ – ili je   „neko falsifikovao jedan od  najrenomiranijih časopisa u Srbiiji da bi zaštitio Martinovića“ ili je „vođen nekakav tajni postupak, daleko od očiju javnosti, nakon kog je zaključeno da je Martinović ipak plagirao radove i doneta odluka da se njegovi radovi uklone“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari