Iz fondova Evropske unije za opštine Braničevskog upravnog okruga biće izdvojeno ukupno 12 miliona eura do 2020. godine, navedeno je na sastanku u Kučevu.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić, zajedno sa grupom predstavnika ministarstava, posetio je Kučevo gde je na održanom sastanku izneo podatak da je za šest upravnih okruga, među kojima je i Braničevski, ukupno planirano 75 miliona eura koji se mogu iskoristiti u naredne četiri godine. U daljem izlaganju Đokić je istakao da će sve opštine našeg okruga imati podjednaki pristup iznosu koji se može koristiti a da najveće šanse opštine Kučevo leže u lovnom turizmu i planinarenju. Dogovoreno je da se sredstva podele ravnomerno a za Braničevski okug predviđeno je oko 12 miliona.

U Požarevcu će biti održan sastanak na kome će predstavnici svih osam kancelarija LER -a dostaviti svoje predloge, dok je za 12. februar predviđen je sastanak Saveta Braničevskog upravnog okruga. Tri dana kasnije biće utvrđeno koji su predlozi usvojeni, a očekuje se da već 23. januara biti potpisan prvi Ugovor o izgradnji biciklističke staze kraj Dunava. Na čelu Koordinacionog tima svih šest okruga, koji će odlučivati o predlozima, nalazi se državni sekretar Ministarstva za lokalnu upravu i državnu samoupravu Ivan Bošnjak.

Prisutnima se obratila i Jasmina Ćamilović koja je istakla veliki značaj održanog sastanka za opštinu Kučevo – posebno uzimajući u obzir činjenicu da Kučevo spada u 40 najnerazvijenih opština u Srbiji, da je privreda izuzetno oslabljena, kao i da je prisutan permanentni odliv mladih kadrova. Izrazila je nadu da će realizacijom zaključaka sa ovog sastanka taj trend biti zaustavljen. Na sastanku pored domaćina, predsednika opštine Kučevo Novice Janoševića, prisutni su bili i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Uroš Bogdanović i Bogdan Knežević, predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Zoran Ostojić, predsednik RRA Nada Kokot, kao i članovi najužeg rukovodstva opštine Kučevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari