Branković: Zbog izjava u medijima optužili su me da ugrožavam ugled Zavoda 1Miodrag Branković Foto: V. T.

Protiv Miodraga Brankovića, lekara u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, juče je podneta disciplinska prijava jer je navodno „ugrozio ugled ove zdravstvene ustanove pošto je dao više izjava novinarima i na taj način ugrozio ugled Zavoda“, saznaje Danas.

„Branković, specijalista urgentne medicine, je u više navrata davao izjave novinarima koje su objavljene u dnevnom listu Danas i na Siti radiju u kojima tvrdi da ‘Nišlije nema ko da leči’ , kao i da ‘direktor neće da zaposli nove lekare’ čime je ugrozio ugled Zavoda. Ovim navodima direktno upućuje korisnike zdravstvenih usluga u druge zdravstvene ustanove“, naveo je u disciplinskoj prijavi načelnik druge operativne smene Saša Milutinović.

Ovo je, inače, druga disciplinska prijava protiv Brankovića u proteklih mesec dana jer je sredinom avgusta protiv Brankovića podneta prva zbog njegovih komentara na Fejsbuku o lošem stanju u Hitnoj pomoći u Nišu.

„Rukovodstvo nastavlja hajku protiv mene. U roku od osam dana moram da se izjasnim disciplinskoj komisiji o navodima da sam narušio ugled Zavoda i da sam pacijente direktno upućivao u druge zdravstvene ustanove, a posle će odlučiti da li će biti pokrenut disciplinski postupak. Naravno da ni na koji način nisam ja urušio ugled Hitne pomoći, jer sam u medijima izneo istinu o stanju da nema dovoljno lekara, da su vozni park i medicinski aparati stari preko 15 godina. Tužiću sudu Milutinovića, koji je moj šef, jer hoću da znam na koji način sam ja to terao pacijente iz Zavoda“, rekao je Branković za Danas.

On je dodao da je 10. septembra pozvan na sastanak sa čelnicima Zavoda, kome je prisustvovala i pomoćnica direktora Snežana Radivojević.

„Ispitivali su me zašto sam sve to pričao u medijima, hteli su od mene da čuju da sam nešto pogrešio, kako bi onda to javno saopštili. Ćutao sam, nisam hteo ništa da govorim. Onda mi je Milutinović indirektno pretio rekavši mi: ‘Da li znaš kako je prošao onaj ko je ćutao u filmu Kum 2?’ Ubrzo nakon toga je usledila ova, nova disciplinska prijava, ispričao je Branković.

Branković je 24. avgusta uputio otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, koje je ekskluzivno dostavio Danasu, u kojem ih je upozorio na loše stanje u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu i zatražio od njih da preduzmu konkretne poteze kako bi se nešto promenilo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Još nema odluke o prvoj disciplinskoj prijavi

Miodrag Branković je rekao da disciplinska komisija još nije odlučila da li će protiv njega biti pokrenut postupak po prvoj disciplinskoj prijavi.

“ Pošto ne postoji rok u kome moraju da odluče, očekujem da će disciplinske postupke protiv mene pokrenuti istovremeno. Ukoliko dobijem dve opomene pred otkaz, to automatski znači da mogu da me otpuste“, kazao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari