Bratislav Gašić: U porodičnom nasilju od početka godine ubijeno 13 žena, a ne 18 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je od početka godine u Srbiji u porodičnom nasilju ubijeno 18 osoba, od kojih pet muškaraca.

Gašić je, obraćajući se na posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji u zemlji nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila početkom maja, time naveo da nije tačna informacija da je od početka godine u porodičnom nasilju ubijeno 18 žena.
Govoreći o pozivu građanima da predaju nelegalno oružje i municiju do 8. juna, Gašić je rekao da nije tačno da će država oduzimati oružje u legalnom posedu, ali da će biti provera kako se to oružje drži, i da li se po tom pitanju poštuje zakon.

„Svako ko legalno oružje ima u svom posedu imaće kontrolu, najavljenu, onako kako to zakon propisuje. Da li ispunjava uslove o držanju oružja i municije, da li ima sef, da li drži odvojeno oružje od municije“, rekao je Gašić.

On je rekao da je U. B. (21), koji je 4. maja u okolini Mladenovca hicima iz kalašnjikova ubio osam osoba, „imao sakriveno oružje“, a da su „njegov deda i ujak imali sakriveno oružje na drugom kraju Srbije“.

Zasedanje Skupštine Srbije završeno je u 17.00 sati, a njen predsednik Vladimir Orlić je najavio nastavak sednice za naredni utorak, 23. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari