Brnabić o "Južnim vestima" 1Ana Brnabić Foto: Fonet/TV Fonet

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je u utorak sa direktorkom Poreske uprave o kontroli u „Južnim vestima“, rečeno je danas FoNetu u premijerkinom kabinetu i naglašeno da bi ta kontrola, ukoliko ne postoje indicije da bi je trebalo dodatno proširiti, trebalo da bude „okončana u najkraćem roku“, kako ne bi ometala rad.

U Kabinetu preciziraju da „predsednica Vlade uvek insistira na tome da Poreska uprava efikasno obavlja svoj posao i da, ukoliko ne postoje indicije da poresku kontrolu treba dodatno proširiti, ona treba da bude okončana u najkraćem roku, kako dalja kontrola ne bi ometala rad“.

Predsednica Vlade, kako ističu u Kabinetu, „ima odličnu i stalnu saradnju sa Poreskom upravom koja postiže odlične rezultate u suzbijanju sive ekonomije i zaštiti legalnog poslovanja od nefer konkurencije“.

„Vlada Srbije nastoji da svaka kontrola bude podrška onima koji svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom i svim propisima, ali takođe da ni jedna kontrola ne sme da ugrozi legalno poslovanje poslovnih subjekata“, napominju u Kabinetu premijerke.