Radojičić: Osećam se kao Jozef K. u Procesu

Ostavite komentar


  1. Profesore, nije umesno da se poredite sa Jozefom K. Mislite li da Vaši glasači znaju o kom liku i iz kog književnog dela je isti?

  2. Baš mi ga nešto došlo žao. Jadničak mali, ti odvratni novinari žele da ga diskredituju, a on samo želi Tiršovu 2, ništa za sebe, čovek poštenjačina i euridita, zato je i stao brže, jače, bolje na čelo razbojničke SNS liste….

  3. Zakon nigde ne propisuje da se vikendica u vrednosti do 10.000e ne prijavljuje agenciji. Plus, ako je već bezvredna, što je nije prijavio nego se njegove prijave retroaktivno menjaju.

    Za kraj, otkad je to premijerka ekspert i za nekretnine po Zlatiboru?

  4. Profesore, vi se zaista možete prepoznati u romanu Proces, ali ne kao Jozef K., već kao sudija.

    1. Pa i dokazali su, ako ste citali. Objekat je nelegalan, izvestaji o imovini su protivzakonito menjani a na Zlatiboru 4 ara placa samo vrede preko 10 000 evra a ne kuca u izgradnji pride i plus koliko ce vredeti kad se zavrsi. Takodje, legalizacija objakta je naknadno zapoceta pre nesto skoro dana, kad se saznalo. Ako vam ne smeta da podrzavata lopove koji lazu i vas i ceo narod, vi izvolite.

    1. Krik je dobitnik velikog broja priznanja koja podrazumevaju i verodostojnost svega sto pisu. Ovo vam nije informer ali ako vi zelite da verujete onima koji nas lazu i koji krse zakon – izvolite. Svaki laik ce vam reci prvo da je ta cena vikendice od 10 000 evra (bila 4 pre neki dan pa nesto povecali) jezivo nerealna… nego vi lepo probajte da poverujete u sve sto pise ovaj Krik, pa onda se zapitajte koje ste budale svi koji veruju SNS-u. Toliko…

  5. Ista prica kao i sa diplomama. Kada se pokazu diplome i trazi se isto da ta druga strana pokaze, promeni se sitacija, sada vise nisu bitne diplome hajde da predjemo na nesto drugo. I u ovoj situaciji ce biti isto.. I dalje ce pokusavati da diskredituju aktuelnu vlast raznim nebulozama i izmisljotinama.

  6. E moj kolega ni si ti nikakav Jozef K nego neko koji me je posle 40 godina rada naučio da je patriotizam sinonim za najnižu formu prostitucije.Ti si sramota naše profesije i živi dokaz koliko smo izgubili svaku meru etike.

  7. „…apelovala na medije da ne diskredituju ljude koji to ničim nisu zaslužili.“
    Kamuflirani radikali to rade svakodnevno vec 30 godina.
    Kako bi bilo da malo apelujete na vase ,kad ,na primer ,masu slikom iz pozorisne predstave,kao dokaz da je covek alkoholicar i narkoman.
    Primera ima toliko da mogu da ih nabrajam sledece 3 nedelje.
    Zapamtite , ne radite drugima ono sto ne bih voleli da se desava vama.Jednostavno,zar ne?

  8. „Brnabić apelovala na medije da ne diskredituju ljude koji to ničim nisu zaslužili.“
    U kom li se romanu tek ja pronalazim…

  9. Mene interesuje kako sjoro svi koji su uslu u politiku devedesetih uz razne malverzacije postali bogati kao krezovi i nukim nista.

  10. Mnogi lopovi kada su uhvaćeni viču: “Nisam, nisam, nisam…..” ili “ne razumem, ne razumem….”, čak i kada je završen dokazni postupak. Naravno da se organi reda ne obaziru na to što govori lopov, već ga uredno sprovode na izdržavanje kazne. E sad, pošto Radojičić pripada kartelu koji upravlja organima reda, to se neće desiti. A zamislite samo onog običnog lopova sa početka teksta da zna da neće biti uhapšen i procesuiran do kojih bi suma stigao u narednim krađama! Radojičić svakako ima i račun koji se ne vidi u imovinskoj karti i tu ga takođe štiti država od “pokvarenih i ljubomornih” građana. Pod budnim okom KRIK-a on neće moći da spava i sanja nova prisvajanja lepih suma novca “po zakonu!” On ne mora da razume, ali smo mi sve dobro razumeli: ovolika drskost svakako će biti kažnjena.

  11. Bilo bi lepo da se samo naprednjački doktor oseća kao Jozef K.Uz ovakvu državu i naprednjačku vlast, u Srbiji ima više miliona Jozefa…sa i bez nelegalnih vikendica.

  12. Nema potrebe da se ovakav strucnjak, koji mnogo dobrog ucinio za nasu decu na ovaj nacin pokusava diskreditovati.

  13. Дивља градње викендице не убија. Неспсобност током поплаве јесте убила Обреновчане. Процес је најављен и није почео. Ето ти прилике да исправљаш лоше у Београду као први на листи за Београд спред СНСа. Суштински мислим да је након подршке мафијашко буразерском режиму на овај начин немогуће да ти икада више поступаш као човек, јер ће ти се све тумачити као трговина именом дипломом итд.

  14. Vi, koji postanete javne licnosti sebe shvatite a tako se i postavite i postupate, da ste nedodirljivi a da vam je sve dozvoljeno. I pored toliko afera i skandala ne docekasmo da iko podnese ostavku ili bude smenjen. I svi ste uvredjeni ako vam novinari, a to im je i posao, nesta isceprkaju . Izgleda da je i postalo pravilo da sto vise afera za sobom to ce se brze i na visu funkciju napredovati.A sto se tice Jozefa K., upravo ste upali u drustvance koje sprovodi sve ono sto ga je snaslo I protiv cega se on uporno ali bezuspesno borio.Kao i Kafkin ,tako je i nas postao svet paradoksa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.