Brnabić ponovo o Danasu, optužuje za "brutalne laži" 1Foto: Screenshot/TV Pink

Premijerka Ana Brnabić se ponovo „obračunava“ sa Danasom i novinama Nova, na društvenoj mreži X, navodeći da je novogodišnja rezolucija „Šolakovih“ medija – „lagati još brutalnije“.

Premijerka, koja inače ne daje izjave ni za Danas, niti za medije koji posluju u okviru Junajted grupe, redovno polemiše sa tekstovima koje pročita na našim stranicama i portalu, i to putem društvene mreže X (nekadašnji Tviter).

List Nova je u današnjem izdanju objavio tekst u kojem analizira odluku vlade o zabrani zapošljavanja do 2026. godine.

„Uredbom Vlade Srbije, koja je stupila na snagu 1. januara, produžena je zabrana zapošljavanja do kraja 2026, a time su pogođeni i lekari, jer im se „neizvesni“ ugovori produžuju na tri ili šest meseci, do godinu dana, čime gube nadu da će dobiti posao za stalno“, piše list Nova.

Tom zabranom se, kako tvrde medicinari, na mala vrata u zdravstvene ustanove uvode članovi vladajuće stranke ili simpatizeri režima, koji bez zvaničnih konkursa dobijaju zaposlenje, navodi taj medij.

Tekst su prenele agencije kao i portal Danasa, na koji se premijerka osvrnula.

„Šolakova NG rezolucija: lagati još brutalnije!
Krenuli sa medicinarima (zbog protesta koje Đilas najavio).
Evo, ponovo: ljudi mogu da se zaposle, uz saglasnost Vlade. Od 2014., zdravstvo dobilo saglasnost za zapošljavanje 38.128 ljudi!
Sledeće su, 100%, laži o poljoprivredi“, napisala je Brnabić.

Korisnici društvene mreže X podelili su uredbu Vlade ispod njenog naloga, u kojoj jasno stoji odluka o zabrani zapošljavanja kao i o „izuzetnim uslovima“ kada se može postupiti mimo nje, ali premijerka nije reagovala na ove komentare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari