Brnabić: Tajkunski mediji kažnjavaju poljoprivrednike zbog dogovora sa Vladom Srbije, ponosna sam što sam u SNS 1BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je jutros na TV Prva da su sve njene misli sa predsednikom Srbije koji danas ima sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu.

Kako je dodala, jedini cilj Srbije da sačuva mir i stabilnost, ukazujući da predsednik Vučić danas upravo u Briselu razgovara o moru.

„Kurti provocira i provocira, i ide dalje, dalje i dalje… I tu nema mira… Sve moje misli su danas sa predsednikom Vučićem“, istakla je Brnabić i dodala da je cilj Aljbina Kurtija da protera Srbe sa KiM.

Podsetila je da i posle 10 godina nije osnovana Zajednica srpskih opština, dodajući da je Srbija potpisala energetski sporazum kako bi pomogla Srbima na Kosovu.

“Pristali smo i na dogovor oko pitanja nestalih, jer je to humano pitanje, a ne političko. Aljbin Kurti nije pristao na taj dogovor”, dodala je premijerka.

Preko devet godina Evropska unija ne može da utiče na primenu briselskih sporazuma, navela je Brnabić, uakzujući da ona ne zna šta može da očekuje od današnjeg susreta u Briselu.

“Čula sam se jutros sa predsednikom Vučićem. Želim mu svu sreću i pamet ako neko može da je obezbedi, to je on”, rekla je Brnabić, dodajući da je Vučić u Brisel otišao sa nekim konkretnim predlozima.

Naglasila je da je “ovo od strane Prištine direktno vođenje ka provaliji” i da se nada da će Brisel to moći da spreči.

“Sve bi bilo drugačije da je EU garantovala Briselski sporazum”, dodala je Brnabić, podsećajući da je taj sporazum potpisan još 2013. godine, te da je “kičmeni stub” tog sporazuma ZSO, a to nije sprovedeno.

Što se tiče dogovora sa poljoprivrednicima, Brnabić je rekla ds nije moguće ispuniti sve zahteve, ali da su pronašli kompromis oko cene suncokreta – 73 dinara po kilogramu.

“Dogovorili smo se i oko subvencija za gorivo”, dodal je premijerka, navodeći da je dogovor sa poljoprivrednicima obezbedio jedinstvo pred “teške razgovore” predsednika Vučića u Briselu.

Brnabić je komentarisala, kako je rekla, “analize stručnjaka iz tajkunskih medija da će poskupiti litar ulja”, navodeći da to nije istina, te da “tajkunski mediji žele da kazne poljoprvrednike jer su se dogovorili sa Vladom Srbije”.

Na pitanje ako Miloš Vučević bude novi premijer da li će mu poželeti sve najbolje, Brnbiće je rekla: “Apsolutno”.

“Miloš je fantastičan čovek, izuzetno sposoban, to je pokazao na način na koji je do sada proslavio Novi Sad”, istakla je Brnabić, dodajući da se ponosi što je članica SNS, jer su članovi SNS tu, kako je dodala, da se bori za građane Srbije a ne za funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari