Brnabić u Gadžinom Hanu: Za Vladu ne postoje opštine prvog i drugog reda 1Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju obnovljene ambulante u selu Veliki Krčimir u opštini Gadžin Han kod Niša.

Brnabić je kazala da je došla u ovo selo da pokaže da za Vladu “ne postoje opštine prvog i drugog reda, niti veliki i mali projekti”.

„Za nas je svaki dan važno da uradimo ponešto da bi Srbija u svakom svom delu izgledala bolje i da bi ljudi živeli bolje”, kazala je ona.

Ona je dodala da se radi na velikim projektima u zdravstvenoj infrastrukturi- Univerzitetskom kliničkom centru Niš, UKC Vojvodine, UKC Srbije u Beogradu, UKC Kragujevac i opštim bolnicama, ali da su podjednako važne i male ambulante i domovi zdravlja po Srbiji.

Brnabić u Gadžinom Hanu: Za Vladu ne postoje opštine prvog i drugog reda 2
Foto: Vlada Srbije

Brnabić je sa stanovnicima Velikog Krčimira razgovarala o tome šta su njihovi problemi i “šta država još može da uradi za njih”.

Posetila je i kompaniju „Resor”, koja je 2021. godine, preko Razvojne agencije Srbije, dobila direktni finansijski podsticaj od 190.000 evra za proširenje proizvodnje, opremu i novu proizvodnu halu, a koja danas zapošljava više od 100 ljudi.

“Sa predsednikom Opštine Gadžin Han sam tokom cele prošle godine radila na nekim imovinsko- pravnim odnosima kako bismo jednu praznu halu, u selu Dušnik, prebacili sa Republičke direkcije za imovinu na tu opštinu. Cilj je da se olakša dolazak jednog investitora i nadamo se da će tu biti otvoreno nešto više od 100 radnih mesta”, rekla je ona.

Brnabić u Gadžinom Hanu: Za Vladu ne postoje opštine prvog i drugog reda 3
Foto: Vlada Srbije

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević je precizirao da je za rekonstrukciju ambulante u Velikom Krčimiru uloženo 20 miliona dinara, pri čemu je objekat potpuno obnovljen, kao i da je uvedeno novo grejanje.

Blagojević je podsetio da su u proteklih nekoliko godina u 58 gradova i opština širom zemlje kompletno obnovljena 84 objekta domova zdravlja i ambulanti, a u te projekte uloženo četiri milijarde dinara.

Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović je dodao da ka renoviranoj ambulanti u Velikom Krčimiru, gravitira šest sela, od čega jedno iz opštine Babušnica, sa približno 800 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari