Brnabić: Za sada neće biti uvođenja kovid propusnica na 24 sata 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila danas u Kragujevcu da je vakcinacija protiv korona virusa odgovor na pandemiju i da „tu imamo, polako, rast – prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije“.

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon obilaska kragujevačkog preduzeća za distribuciju toplotne energije „Energetika“ rekla da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Ona je na pitanje da li mere protiv epidemije biti pooštrene rekla da „za sada treba u potpunosti da implementirano ovu meru koju imamo i da sve to zaživi“.

„Pritom mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu“, rekla je Brnabić i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije protiv korona virusa.

Na pitanje da li će đaci preći na onlajn nastavu, Branabić je kazala da Institut „Batut“ drži sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete o tome  šta bi bile dalje preporuke za školu.

„Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak i onda će Kriznom štabu dati neku svoju preporuku. Očekujem da vidim preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja, a to je svakako da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu“, kazala je Brnabić.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima „da se čuje i njihovo mišljenje“, kao i da će se razmatrati mogućnost „da se malo pomeri (školski) raspust“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari