Broj obolelih u Kraljevu u odnosu na broj testiranih ispod pet procenata 1Kraljevo Foto: Z.Nikolić

U Kraljevu je od početka epidemije do danas,testirano 529 lica, a samo 23 testa su bila pozitivna, odnosno 4,35 odsto od ukupnog broja testiranih saopštio je Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena u odnosu na prethodni dan, i rezultati svih 43 jučerašnjih testova su negativni.

Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 50 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“.

Odeljenje za komunalne milicije nastavlja sa uručivanjem rešenja o samoizolaciji licima kojima je ova mera izrečena.

Tokom jučerašnjeg dana, pripadnici komunalne milicije su u više navrata morali da reaguju usled nepoštovanja mere održavanja međusobnog rastojanja.

Zato je ponovljen apel Štaba, da se poštuju propisane mere o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja više od 2 lica, kao i o zabrani korišćenja parkova i javnih površina.

Respiratorna („Covid”) ambulanta Doma zdravlja „Kraljevo“ nastavlja sa radom i u danima uskršnjih praznika, u terminu od 07.00 do 22.00 časa. Svi građani sa respiratornim poteškoćama, povišenom telesnom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, mogu sa javiti lično ovoj ambulanti u navedenim terminima bez obzira na zabranu kretanja, ili na brojeve telefona: 036/301-707; 060/576-22-80; 060/576-22-81; 060/576-22-82.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari