Bulatović (SSP): Što pre evidentirati štetu od poplava kako bi se nadoknadila 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović pozvao je danas nadležne vlasti da što pre evidentira štetu prouzrokovanu poplavama u Jablaničkom, Pčinjskom, Nišavskom i Topličkom okrugu bi se nadoknadila poljoprivrednicima i drugim građanima.

„Svedoci smo da sve što se gura pod tepih na kraju i saplete, pa su tako ove ali i pređašnje poplave razlog, između ostalog, i neodržavanih kanala koji su pretrpani otpadom, a koje vlast uporno odbija da prepozna kao sve veći problem u ovakvim situacijama”, naveo je Bulatović u pisanoj izjavi.

Dodao je da su nedovršena infrastruktura, izgradnja mini hidrocentrala, ali i izostanak blagovremenog upozorenja od plavnih talasa, takođe samo neki od problema koji znatno utiču na slike potopljenih kuća, štala, bašta i totalne štete koje su postale uobičajene nakon svake poplave.

„Izgradnja viših bedema, čišćenje kanala, primena sistema upozorenja ali i brža reakcija nadležnih u sanaciji štete, neka su od rešenja u cilju prevencije sve češćih poplava koje za sobom ostavljaju pustoš i haos”, naglasio je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari