Čadež: PKS obezbedila 10.000 vakcina za privrednike iz regiona 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Privredna komora Srbije (PKS) objavila je danas da je, u saradnji sa Vladom Srbije, obezbedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

Predsednik PKS Marko Čadež kazao je posle sastanka s ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojić, da će za vikenda u Beogradu biti vakcinacija privrednika i njihovih zaposlenih iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i s Kosova koji žele da se zaštite od korona virusa.

„Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu pošast“, rekao je Čadež koji je i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Naveo je da je PKS do sada organizovala vakcinaciju velikog broja privrednika i radnika iz Srbije, „a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred“.

Rekao je da je procedura imunizacije privrednika iz regiona jednostavna: „Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama koje će u koordinaciji sa PKS organizovati vakcinaciju u Beogradu“.

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojić zahvalila je Čadežu zbog organizovanja vakcinacije privrednika iz regiona i pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovala vakcinaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari