Čajetinski Štab za vanredne situacije počeo da radi na sprečavanju požara na otvorenom 1Vatra, ilustracija Foto: Ana Milošević/Danas

Štab za vanredne situacije opštine Čajetina odlučio je da je potrebno odmah angažovati sve nadležne službe kako bi se sprečili požari na otvorenom.

Zaključak Štaba je i da je potrebno angažovati poverenike Civilne zaštite u mesnim zajednicama, koji će obilaziti teren, a u planu je i upozoravanje građana da je zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja, ostataka strnih useva, smeća na otvorenom, kao i biljnih ostataka.

Zabranjeno je i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to vidno obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara.

Na zaštiti od požara u ovoj opštini bogatoj šumama, radiće se zajedno sa JP “Srbijašume“, Šumskom upravom Zlatibor i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Čajetina.

Podsetimo, u letnjim mesecima prošle godine, vatrogasci su se danima borilli sa požarima na više lokacija na Zlatiboru, ali i na Tari i Mokroj Gori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari