Carinici sprečili prelaz šest ilegalnih migranata 1Foto: Fonet/Carina

Carinici i policajci na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj četiri ilegalna migaranata da sakriveni u kamionskom tovaru uđu na teritoriju EU, dok su dvojica orkrivena u kamionu kod mesta Slepčević, na putu Šabac-Loznica, saopštila je danas Uprava carina.

Na graničnom prelazu Šid je u sredu ujutro detaljno pregledan kamion domaćih registarskih oznaka, koji je bio natovaren bojlerima na putu ka Sloveniji, zbog vidljivih tragova penjanja na prikolici, a i zbog toga što je utvrđeno da je carinska plomba presečena, pa pričvršćena iglom.

Među kutijama sa bojlerima bila su sakrivena dvojica tridesetogodišnjih muškaraca iz Avganistana, bez bilo kakvih dokumenata kod sebe. Carinici sprečili prelaz šest ilegalnih migranata 2

Foto: Fonet-Carina

Na istom prelazu, dva sata kasnije, tokom detaljne kontrole kamiona domaćih registarskih oznaka, koji je takođe bio na putu ka Sloveniji natovaren koturovima traka aluminijumskog lima, pronaрena su dvojica maloletnih Avganistanaca od 14 i 15 godina. Po prijavi vozača makedonskog kamiona, koji je u sredu tokom pauze u mestu Slepčević na putu Šabac-Loznica čuo buku u tovarnom delu, na lice mesta su izašli policajci i carinici i u tovaru vlažnih maramica zetekli dvojicu muškaraca, takođe iz Avganistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari