“Čekajući Dilan Doga u Srebrenici”: Promocija knjige Dragana Bursaća u ponedeljak u NDNV-u 1Sergio Bonelli Editore

Promocija knjige Dragana Bursaća u “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici” biće održana u ponedeljak, 7. novembra, u 18 časova, u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine na SPENS-u, Sutjeska 2.

U pitanju je zbirka kolumni Dragana Bursaća, koja sublimira autorov rad u proteklih pet godina.

Obuhvata priče o herojima, odnosno o ljudima koji su uspeli spasiti ljudske živote u ratu, priče o fenomenu ljudskosti u ratu, kao i priče o ratnim zločincima i njihovim zločinima, navodi se u pozivu na promociju.

“Ova knjiga je namijenjena onima koji je neće pročitati iz inata, pakosti, zlobe, iz hiljadu razloga neće je pročitati. Onda se postavlja logično pitanje – pa čemu onda ovo? Jednom će doći na red opcija kada će djeca, unuci ili čukununuci onih koji ne čitaju, čitati ovo. Knjiga ima to odloženo dejstvo. Kad-tad neko će pitati, kao što je bilo nakon Drugog svjetskog rata šezdesetih godina: Šta su radili vaši očevi ili djedovi ili pradjedovi u ratu. Neka djeca će to pitati i knjige će im biti nemjerljivo bitne, u bilo kom obliku”, reči su autora knjige.

Rečima pisca i kolumniste Andreja Nikolaidisa, Bursaćeve kolumne govore o temama koje su ne samo teme prošlosti i teme sadašnjosti, već očito i i teme naše budućnosti.

Bursaćeva knjiga, kao i njegove kolumne, zalog su za bolju budućnost postjugoslovenskih društava, istaknuto je u pozivu NDNV-a.

Sa Draganom Bursaćem razgovaraće urednici portala Autonomija Branka Dragović Savić i Dinko Gruhonjić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari