Centar za mame pokreće telefonsku liniju MamaSOS, otvoren poziv za volonterke iz Beograda 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Centar za mame najavio je danas da će do kraja biti otvarena telefonska linija za podršku mamama pod nazivom MamaSOS, koja će biti dostupna svakim radnim danom mamama iz cele zemlje. Iz ovog Centra pozivaju žene koje su zainteresovane da volontiraju u radu ove telefonske linije.

Kako navode u saopštenju, pozivanjem linije, mame će imati priliku da razgovaraju sa nekim ko će ih saslušati i razumeti i sa kim će mame moći da podele kako se osećaju, kao i da podele svoje brige, nedoumice i probleme.

„Pozivamo zainteresovane žene svih godina da se jave i volontiraju u radu linije. Volonterke su potrebne za telefonski razgovor sa mamama iz sedišta MamaSOS telefonske linije koje će se nalaziti u prostorijama u centru Beograda. Svaka volonterka koja bude izabrana proći će trening gde će steći veštine neophodne za volontiranje na telefonskoj liniji i za pružanje prve pomoći svakoj mami koja se suočava sa izazovom“, navodi se u saopštenju Centra za mame.

Izabrane volonterke će biti pozvane na celodnevni petodnevni trening u Beogradu koji će biti održan 20.11., 22.11., 27.11., 28.11. i 4.12. koji je obavezan za sve koji se prijave.

„MamaSOS linija će u početku raditi radnim danima, od 9 do 15 časova, a volonterke će se u tim terminima javljati iz kancelarije u centru Beograda. Od volonterki očekujemo anganžman od 12 časova mesečno, odnosno od tri časa nedeljno. Ukoliko volite da razgovarate, umete da saslušate, imate potrebu i želju da nekome pomognete, i spremni ste da doprinesete našoj zajedničkoj borbi za dobrobit svih mama, prijavite se“, poručuju iz Centra za mame. Prijave se mogu slati ovde https://forms.gle/YaWn2uWCxUdA7VHL8

„Drage mame, ovo je ogroman korak za našu organizaciju. Počinjemo od početka, sa velikom željom i još većom ljubavi prema tome što radimo. Da bi linija zaživela, potrebna nam je vaša pomoć. Uvek je bolje i uvek si bolje kad ima ko da te sasluša. A kada je mami bolje i dobro, svima nam je“, navode u saopštenju.

Za pitanja pitanje ili nedoumicu oni koji žele mogu da im pišu na [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari