Ćerka Blagoja Jovovića otkrila spomenik svom ocu u Jagodini na Dan pobede nad fašizmom 1Foto: Privatna arhiva

 

Na Dan pobede nad fašizmom, u jagodinskom naselju Strelište, otkriven je rekonstruisani spomenik Blagoju Jovoviću čoveku koji je ubio ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Spomenik je otkrila ćerka Blagoja Jovovića, Marija Jovović zajedno sa predsednikom BUNT – Prave Srbije Dušanom Markovićem.

Nakon otkrivanja spomenika vence je, osim Marije Jovović, položio i Rade Knežević u ime Srpske stranke Zavetnici.

– Veoma sam srećana što sam danas ovde u Jagodini i to na Dan pobede nad fašizmom, jer je moj otac bio veliki borac protiv fašizma. Zahvalna sam Dušanu i njegovim saradnicima što su se setili mog oca i podigli mu spomenik kako sećanje na njega i njegovu hrabrost nikada ne bi izbledelo, rekla je Marija Jovović.

Ćerka Blagoja Jovovića otkrila spomenik svom ocu u Jagodini na Dan pobede nad fašizmom 2
Foto: Privatna arhiva

Za Dušana Markovića, predsednik BUNT – Prave Srbije i opozicionog odbornika u Skupštini grada Jagodine „ovo je veliki dan ne samo za taj grad već i za čitavu Srbiju”.

– Direktno iz Argentine nakon posete Ravnoj Gori, naš grad posetila je Marija Jovović, ćerka našeg velikog heroja Blagoja Jovovića. Ona je danas u poseti Jagodini kako bi otkrila rekonstruisani spomenik svom ocu Blagoju Jovoviću. Neki bolesni ljudi su pre godinu dana oskrnavili ovaj spomenik, ali mi smo ga rekonstruisali, i uradićemo to opet ako bude trebalo. Čovek koji je osvetio Jasenovačke mučenike, naš veliki Blagoje Jovović zaslužuje da svako mesto u Srbiji nosi ulicu sa njegovim imenom i mi ćemo se u budućnosti boriti za to, istakao je on.

Marković je podsetio javnost i medije da je pre par godina BUNT – Prava Srbija podigla spomenik heroju Blagoju Jovoviću, a da su ga nakon godinu dana nepoznati vandali oskrnavili. Pre nekoliko dana rekonstrukciju spomenika uradili su BUNT – Prava Srbija i Srpska stranka Zavetnici.

Nakon otkrivanja spomenika, Marija Jovović imala je promociju knjige
o svom ocu Blagoju Jovoviću u Književnom klubu „Đura Jakšić” u Jagodini, na kojoj su pored autorke govorili i profesorka Snežana Bihler, mr Dejan Tanić i Dušan Marković, predsednik BUNT – Prave Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari