Zaštitnik građana Saša Janković poželeo je građanima u 2017. godini više ostvarenih prava i osmeha – u celom svetu, Evropi i na Balkanu, ali
najviše ovde, gde je naše, najteže i najlepše – u Srbiji.

Janković se sa svojih četvoro zamenika i stručnom službom nada da će oni i druge institucije u 2017. godini biti još efikasnije, da će odnos građana i organa vlasti odisati većim poverenjem i poštovanjem i da će broj razloga za pritužbe početi da opada, ističe se u novogodišnjoj čestitki, upućenoj građanima ime institucije Zaštitnika građana.

U saopštenju se podseća da su tokom 2016. godine građani Zaštitniku podneli 6274 kolektivne i pojedinačne pritužbe. Utvrđeno je 1.053 propusta u nadležnosti Zaštitnika građana, a organi vlasti otklonili su 936. Neki od njih ticali su se svih građana, neki grupa građana, a neki pojedinaca.

Na žalost, neke od najznačajnijih nezakonitosti i nepravilnosti ostale su za naredni period.U 2016. godini Zaštitnik je podneo devet zakonskih inicijativa, od čega su dve prihvaćene. Još 12.704 građanina obratilo se Zaštitniku radi savetodavne pomoći radi ostvarenja svojih prava, koju je svako dobio, navodi se u novogodišnjoj čestitki Zaštitnika građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari