U Novom Bečeju se slavilo proteklih dana, a turistička manifestacija Gospojina, koja je ušla u desetu godinu održavanja, pored dobre posećenosti ponudila je raznovrstan program i ponajviše muzike. Novi Bečej je bio ponajviše centar roka, jer su koncertni deo začinili odlični nastupi rok grupe Svetog Grala, YU Grupe, Bajage, Plavog orkestra.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Bezmalo šest sati pravog domaćeg roka u Novi Bečej su doveli mnogobrojne posetioce, a čast da prvi „razmrdaju“ publiku pripala je grupi Sveti Gral, koju čine i dvojica Novobečejaca. Petar Jelić, član je YU Grupe već dvadeset godina, a sama grupa postoji 45 godina.

– Kada bend postoji toliko dugo, to pokriva širok spektar što se tiče generacija koje slušaju naše pesme i osećaj je fantastičan. Drugi put smo u Novom Bečeju i moram da priznam da je sam festival prerastao u nešto mnogo glamuroznije i veće, a kad to kažem, mislim na brojnost publike i ozbiljnost organizacije. Za ovih deset godina, koliko nismo bili ovde, manifestacija je znatno napredovala – naveo je Jelić.

Momčilo Bajagić Bajaga nije krio zadovoljstvo posle nastupa u Novom Bečeju, ističući da je nije prvi put da nastupa na Gospojini.

– Ovog puta nas je vreme poslužilo više nego prošlog puta. Velikogospojinski dani su svake godine sve bolji, mislim da je program bio odličan i publika je fenomenalna. Ne znam šta bi bilo bolje za Gospojinu od čiste desetke. Kad bih bio profesor, bez problema bih dao desetku Gospojini – rekao je Bajaga.

Desetku Gospojini, ali i gospojinskoj publici u Novom Bečeju, dali su i članovi grupe Plavi orkestar koji su finiširali rokersko veče ovogodišnje Gospojine. Sem njih, u Novom Bečeju, na obali Tise, nastupao je i Hari Mata Hari i Severina, a čast da zatvori manifestaciju pripala je Lepoj Breni i mađarskoj grupi Eda.

Utrkivanje u trošenju

Utrkivanje ko će dovesti poznatija muzička imena traje već godinama među opštinama, pa se tako iz budžeta namenjenog građanima pare umesto na komunalne projekte troše na muzičke manifestacije i gradske proslave. Samo tokom avgusta u turističkom kalendaru Srbije nema grada koji nije nešto slavio i plaćao papreno izvođače. Na spisku je sa vrtoglavim honorarima i Novi Bečej, koji je ugostio Brenu, Bajagu, Harija, Plavi orkestar, Severinu, Ju grupu i Zvonka Bogdana, koji su pevali dan za danom i u Zrenjaninu. A ni Zrenjanin ove godine nije zaostajao po muzičkim feštama i skupim izvođačima, samo za Dane piva potrošeno je preko 20 miliona dinara, dok je od početka godine organizovano još nekoliko javnih koncerata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari