Čija je Trepča

Most Radija Slobodna Evropa

Ostavite komentar


  1. Za divno cudo mudro zbori Borko Stefanovic. Cudi me da se slaze sa trenutnom politikoom vlade Srbije i da podrzava borbu Marka Djurica za zastitu srpskih interesa na Kosovu.

  2. Trepca pripada Srbiji,kao i svako materijalno i kulturno dobro na teritoriji Kosova,albanci tamo nemaju nista svoje,osim onog sto su stekli ilegalnim putem

  3. Borkovo mišljenje o tome čija je Trepča me ne zanima, jer je on najmanje merodavan da o tome priča. Pokazao se "na delu" kao šef tima za Kosovo dok je to bio.

  4. Trepča je srpska, a pravno nasilje koje je Priština pokušala da sprovede u delo, neće se tek tako lako dozvoliti.

  5. Trepča je imovina Srbije, kao što i jeste po zakonu, a ovi što pokušavaju da nam je otmu protivzakonito, mogu samo da pokušavaju jer je nikad neće oteti.

  6. Potpuno je Borko dokazao Vlasiju koliko krivo misli o srpskoj imovini na KIM, jedini način da se srede problemi oko imovine i svega drugog je dogov ili bilateralni sporazum kojim će se regulisati pitanje imovine, ako tako ne može sledi međunarodna arbitraža.

  7. Novi poredak i nova stanja vi g dine Vlasi mozete da pravite sa svojom imovinom a ne sa tudjom,i na svojim vekovnim ognjistima a ne na srpskim..Zaboravili ste samo malu ,,sitnicu,, da je Kosovo i Metohija i tada i sada juzna pokrajina Srbije!To je tako,i nikako drugacije za vek i vekova,Amin.

  8. Dobro je Srbin rekao da se pitanje Tepče ne može rešavati dekretima kvazi neke kosovske vlade, Srbija ima dokumente koji dokazuju njeno vlasništvo nad Trepčom i zato sto postoje nalazišta rude koja su i na teritoriji centralne Srbije.

  9. Sa teritorije Srbije se dosta odvajalo za Kosovo ,tako i za Trepci ,normalno je da je vlasnistvo Trepce Srbija..

  10. Sasvim je jasno čija je Trepča, bespotrebno je više pričati kada je jasno, da je vlasništvo Srbije.

  11. Vlada Republike Srbije mora se boriti svim pravnim i politickim sredstvima da ocuva srpske institucije i njihovu imovinu na teritoriji Kosova. To je uvek pripadalo Srbiji i tako treba i da ostane.

  12. Трепча је била и увек ће бити власништво Србије, а за то постоје документи који доказују власништво Трепче, као што постоје налазишта руде која су и на територији централне Србије.

  13. Дилеме око власништва над Трепчом уопште не постоје. Трепчу је створила Србија и увек је била њено власништво а тако ће остати и убудуће без обзира шта мислили и причали Албанци.

  14. Stefanovic zna samo da kritikuje vlast, a vidi i sam da je veoma tesko uopste razgovarati sa kosovskim Albancima.

  15. U celom svetu vlasnistvo je neprikosnoveno,imovina je Zakon i nepovrediva pa tako je i ovde,vekovima Srpsko ostaje Srpsko.

  16. Pocecu svoj komentar svojim jednim pitanjem? Cija je fabrika Coca Cole recimo u Nemackoj ?Da li ce iko na svetu odgovoriti **Pripada Nemackoj** ? pa ljudi moji, svuda u svetu privatna svojina je zagarantovana tako da ce na malopre postavljeno pitanje svako od nas odgovoriti **Fabrika Coca Cole u Nemackoj je americka fabrika i pripada americkoj kompaniji Coca Cola**Prevedimo to sada na primeru Trepce.Trepca je srpska fabrika oduvek bila i kao takva treba i da ostane srpska fabrika.I tacka.Nema diskusije.

  17. Nebojsa: Pa svaki normalan čovek tako Razmišlja.Argumenti na koje se Vlasi pziva da je Trepča vlasništvo Kosova , su tanki i ne puju vodu. Trepča je vlasništvo Srbije , Vlasi neka priča priče koje njemu odgovaraju.

  18. Trepča pripada KiM, a KiM je deo Srbije , to znači da se bespotrebno vrte nepotrebna pitanja i vode dijalozi oko već rešenih stvari, koje su godinama unazad razjašnjene.

  19. Trepca je toliko srpsko kao sto i je jadransko more i dobice je Srbija toliko koliko ima od jadranskog mora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.